Tuinonderhoud

Allerhande tuinman voor tuinonderhoud

Zo’n acht á negen maanden per jaar is er van alles te doen in en om de tuin. Elk jaargetij heeft zo zijn eigen onderhoudswerkzaamheden om de tuin in optimale conditie te houden. Van grasmaaien tot snoeien en van bemesten tot verticuteren. De Tuinassistent is van alle markten thuis en helpt graag met uw tuinonderhoud.

Tuinonderhoud is mogelijk in een abonnementsvorm, maar is altijd gepersonaliseerd per tuin. Belangrijk hierbij is het onderhoudsniveau. Moet alles perfect onderhouden worden en wilt u geen omkijken meer naar onkruid? Dan is één keer per vier weken langskomen noodzakelijk. Heeft u gras? Dan zal er in de hoogtijdagen elke week gemaaid moeten worden. Samen maken we een overzicht voor het gehele jaar, ook als u op vakantie bent!

Veel voorkomende klussen die wij oppakken zijn: onkruid wieden, hagen knippen, bomen snoeien, kanten bijsteken van gras, bemesten, uitgebloeide beplanting verwijderen en overtollig blad verwijderen.

Offerte aanvragen

 

Bomen snoeien

Een boom snoeien is meer dan in het wilde weg een paar takken afknippen. Snoeien dient op een vakkundige manier gedaan te worden. Een vruchtenboom dient elke jaar gesnoeid te worden om de groei van vruchten te stimuleren. Andere redenen om bomen te snoeien zijn bijvoorbeeld dat ze te groot worden of laag gaan hangen. Door stormschade kunnen takken verloren gaan en daardoor kan het gewicht niet goed verdeeld zijn of kan de boom uit proportie raken.

Het snoeien van bomen gebeurt meestal in januari en februari. Echter zijn er bomen die al eerder moeten worden gesnoeid omdat de sapstroom al vroeg op gang komt. Denk hierbij aan de esdoorn of de berk.

tuinonderhoud Groningen tuinman Tuinassistent Robert

 

Haag knippen

Wanneer knippen we een haag? Meestal doen we dit rond de langste dag van het jaar.
Een haag knippen we omdat hij anders te hoog of te breed wordt en dus teveel volume krijgt. Het kan dan zijn dat hij over de straat gaat hangen of dat er geen doorkijk meer is.

Offerte aanvragen

 

Gras maaien tijdens tuinonderhoud

Als het buiten langere tijd 10 graden of warmer is moet gras met regelmaat gemaaid worden. Meestal beginnen we in het voorjaar met het verwijderen van mos tussen het gras. Dit doen we met een verticuteermachine. Deze verwijderd niet alleen mos, maar snijdt ook deels de wortels van het gras door zodat deze gestimuleerd worden door te groeien.
Na een verticuleerbehandeling ziet uw grasveld er vaak niet florisant uit. Gelukkig trekt dit na een paar dagen alweer helemaal bij.

Heeft u vragen over het onderhouden van uw tuin? Neem gerust contact op.

 

Bekijk ook: