Tuinaanleg

De Tuinassistent heeft alle kennis en kunde in huis om uw complete kavel of tuin om te toveren in uw droomtuin. Voor het aanleggen van een tuin zijn veel verschillende disciplines nodig. Denk hierbij niet alleen aan kennis van planten en bomen, maar ook aan timmerwerkzaamheden, afwatering en bestrating.

Maak vooraf altijd een tekening. De Tuinassistent kan dit ook voor u doen. Meer informatie over het ontwerpen van een tuin is hier te vinden.

Maatwerk

Hoge kwaliteit

Jarenlange ervaring

K

Hulp nodig bij jou tuinaanleg?

BESTRATEN TERRAS,
PAD OF OPRIT

Bij de aanleg van nagenoeg elke tuin komt ook bestrating kijken. Dit kan een pad, terras of oprit zijn. Elk type bestrating heeft zijn eigen werkwijze. Zo heeft een oprit bijvoorbeeld extra fundering nodig. Bij de Tuinassistent kunt u terecht voor al deze werkwijzen.

Wij kunnen u adviseren over de verschillende bestratingen die er zijn. In samenwerking met onze leveranciers kunnen wij u als klant doorsturen om daar de bestrating uit te kiezen.

Op dit moment zijn grote tegels (60×60 cm.) erg populair. Deze tegels kunnen worden ingevoegd zodat er geen of bijna geen onkruid meer tussen de tegels komt.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

aanleg tuin met zwarte houten pergola in Groningen
K

Neem contact op!

Of een tuin nu groot of klein is, met de juiste aandacht en liefde maken wij er jouw paradijs van.

Heb je advies nodig over je tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor al je vragen.

BEPLANTING AANBRENGEN

Afhankelijk van uw wensen kan er nieuwe beplanting in de tuin geplaatst worden of gebruik worden gemaakt van herbeplanting. Nieuwe beplanting kan ook weer onder verdeeld worden in jonge planten en planten in een groter formaat. Om de beplanting sneller te laten wortelen gebruiken wij speciale meststoffen

Niet elke beplanting kan overal zomaar geplaats worden in de tuin. Elke beplanting heeft zijn specifieke eisen om te groeien. Moet de beplanting in de zon of juist in de schaduw. Wij kunnen u daar over adviseren. We kunnen voor u een beplantingsplan maken zodat elke plant op de juiste plek komt te staan. Ook kunnen we een grondmonster nemen om zo de juiste meststoffen toe te voegen zodat de beplanting optimaal zal gaan groeien.
Bij het definitieve ontwerp zit ook het prijskaartje inbegrepen voor de totale klus.

SCHUTTING PLAATSEN

Veel tuinen worden afgesloten met een schutting. Dit zorgt niet alleen voor een veiligere omgeving maar geeft ook meer privacy.

Op dit moment is de betonschutting erg populair. Deze is een stuk duurzamer dan de hardhouten variant doordat het hout niet op en in de grond staat en dus veel minder snel rot.

Hard houten palen met geïmpregneerde schuttingplanken of douglasplanken zijn uiteraard ook mogelijk. Verder is er ook de mogelijkheid voor een omheining van hardhouten palen met betongaas Hier kan dan klimmende beplanting tegen aan worden geplaatst. Zo heeft u een groene afscheiding in uw tuin.

Krijgen wij van u de opdracht om aan de slag te gaan met de tuin, dan zijn de ontwerpkosten gratis!

Stroom

Voor het verlichten van de tuinen maken wij gebruik van een 12 volt systeem. Dit heeft als grote voordeel dat het niet 60 cm. diep hoeft worden weggewerkt.
Er zijn veel mogelijkheden als we het over tuinverlichting hebben. Het kan bijvoorbeeld werken op een lichtsensor waarbij beplanting of bomen worden aangelicht op het moment dat het buiten donker wordt. Ook strijklicht op de oprit en kleine ledlampjes die opstapjes of verhogingen aangeven behoren tot de mogelijkheid.

BESCHOEIING

Het plaatsen van beschoeiing doen we om de grond niet te laten verzakken aan de waterkant. Beschoeiing is een grondkering en wordt veel toegepast bij sloten achter en om het huis. Daarnaast kan het als verlenging van de tuin worden ingezet.
De beschoeiing wordt gebouwd door middel van hardhouten palen en balken.

K

Wij helpen daar waar nodig is!

AFWATERINGEN

Waar bestraat wordt, is nagenoeg ook altijd afwatering nodig. Bestrating wordt in de meeste gevallen vanaf het huis aflopend gelegd. Regenwater loopt dan van het huis af, maar zal ergens toch afgevoerd moeten worden om plasvorming te voorkomen. Afwatering naar het riool of een sloot is dan de oplossing. Alle typen aansluitingen kunnen wij voor u verzorgen.

Heeft u vragen over het aanleggen van uw tuin? Neem gerust contact met ons op.

K

Wat klanten vertellen

Hieronder een aantal reviews wat andere van ons vinden.
Wil jij ook een review achter laten? Klik dan op de knop hieronder.